Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Okul bahçesindeki rehine krizinde baba serbest bırakıldı! Şantajcı tutuklandı!

Okul bahçesindeki rehine krizinde baba serbest bırakıldı! Şantajcı tutuklandı!

Okul bahçesindeki rehine krizinde baba serbest bırakıldı! Şantajcı tutuklandı!
Haber Ajansı - İHA

Okul bahçesindeki rehine krizinde baba serbest bırakıldı! Şantajcı tutuklandı...Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir lisede yaşanan rehine kriziyle ilgili adli süreç netleşti.

Okul bahçesindeki rehine krizinde baba serbest bırakıldı! Şantajcı tutuklandı!

Kızını tehdit ederek şantaj uyguladığı öne sürülen genci okul bahçesinde silahla rehin alan baba adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, genç zanlı tutuklandı.

Olay, Yahyakaptan Mahallesi Kızılay Sokak’ta bulunan bir lisenin bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir A.Y. (17) isimli öğrenciyi ısrarla takip ettiği, tehdit ve şantajda bulunduğu öne sürülen U.C.Y. (18), genç kızın eğitim gördüğü liseye geldi. Durumu fark eden A.Y., yaşananları babası H.Y.’ye (43) bildirdi.

Kızından gelen haber üzerine okula giden baba H.Y., okul bahçesinde U.C.Y. ile karşılaştı. Yaşanan gerginlik sırasında baba, yanında bulunan silahla U.C.Y.’yi rehin aldı. Okul bahçesinde yaşanan olay kısa sürede paniğe neden olurken, okul yönetimi ve öğretmenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Kısa sürede okula gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak olaya müdahale etti. Yapılan çalışmaların ardından H.Y. gözaltına alınırken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Baba H.Y. ile rehin alınan genç U.C.Y., ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan baba H.Y. ile U.C.Y., adliyeye sevk edildi. Mahkemece yapılan değerlendirme sonucunda baba H.Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Genç zanlı U.C.Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan incelemelerde, U.C.Y.’nin genç kızı bir süredir ısrarla takip ettiği ve şantaj uyguladığı tespit edildi.

Öte yandan olayda kullanıldığı belirlenen iki tabancaya el konulduğu, silahlardan birinin kurusıkı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kocaeli, İzmit, rehine krizi, okul bahçesi, şantaj, adli kontrol, tutuklama

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555