Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert sözler! Gurbetçilere düşmanlar, batıya dilenirler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert sözler! Gurbetçilere düşmanlar, batıya dilenirler!

dilenirs
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert sözler.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Beştepe’deki Millet Sergi Salonu’nda düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Heyetini Kabul Programı’nda yaptığı konuşmada muhalefete sert eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert sözler! Gurbetçilere düşmanlar, batıya dilenirler!

Erdoğan, muhalefetin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını hedef aldığını belirterek, “Muhalefet, trol orduları ile Avrupalı Türkleri hedef almada utanmıyor. Türkiye ile ilgili güzel bir cümle duymaya tahammülleri yok” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının başında Regaip Kandili’ni tebrik eden Erdoğan, bu mübarek gecenin huzur ve felaha vesile olmasını diledi. Türk diasporasının dünyanın dört bir yanında elde ettiği başarılarla iftihar ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Biz Türk diasporasının başarılarından övgüyle bahsettikçe birileri bundan rahatsız oluyor” dedi.

Yurt dışındaki vatandaşların Türkiye’ye sağladığı katkıların bazı çevreleri huzursuz ettiğini ifade eden Erdoğan, bu çevrelerin başında muhalefetin geldiğini söyledi. Muhalefetin, gurbetçilere ve misafir öğrencilere düşmanlık ettiğini savunan Erdoğan, “Canını kurtarmak için ülkemize sığınan mazlumlara düşmanlar. Gurbetçi kardeşlerimize düşmanlar. Kendileri dışında kimseye saygıları yok” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk diasporasının karşılaştığı tüm zorluklara rağmen ayakta kalmayı başardığını belirterek, akademiden iş dünyasına, sanattan spora kadar birçok alanda önemli başarılar elde edildiğini söyledi. 2024 yılında elde edilen 60,5 milyar dolarlık turizm gelirinin 10,3 milyar dolarının yurt dışında yaşayan Türklerin katkısıyla sağlandığını hatırlattı.

“Batılılar karşısında ezikler ama kendi insanına gelince kabalar” ifadelerini kullanan Erdoğan, Türkiye’nin yurt içinde ve dışında yaşayan hiçbir vatandaşının ezilmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Erdoğan, Avrupalı Türklerin bu ülkenin dünyaya açılan kapıları olduğunu belirterek, kimsenin onlara parmak sallayamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Filistin, Gazze ve Suriye’de yaşanan insanlık dramlarına dikkat çekerek, bu süreçte daha fazla dayanışma ve kardeşliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti. UID’nin Avrupa’daki çalışmalarını da öven Erdoğan, birliğin kültürel ırkçılık ve İslam düşmanlığıyla mücadelede kritik bir misyon üstlendiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet, gurbetçiler, Türk diasporası, Uluslararası Demokratlar Birliği, Regaip Kandili, siyaset, Ankara

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555