

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Türkiye’de implant tedavisine alternatif olacak ezber bozan bir uygulamaya imza attı.
Depremlerden İlham Aldı! Sivaslı Profesör İmplant Yerine Cam Fiberle Dişleri Kurtaran Yöntem Geliştirdi!
Depremlerde binaların güçlendirilmesinde kullanılan fiber sistemlerden ilham alan Hubbezoğlu, diş tedavisinde Cam Fiber Post ve Direkt Kompozit Lamina tekniğini geliştirerek yüzlerce hastasını yeniden sağlıklı dişlere kavuşturdu.
Günümüzde birçok vakada çıkar yol olarak görülen implant tedavisi, bazı hastalarda çene yapısına uyumsuzluk, enfeksiyon veya kırılma gibi sorunlara yol açarken, Prof. Hubbezoğlu’nun yöntemi diş kökü tamamen alınmadan doğal yapı korunarak uygulanıyor. Yaklaşık iki yıllık araştırma sonucunda geliştirilen yöntem, yalnızca 4 seansta sağlam ve estetik bir gülüş oluşturmayı amaçlıyor.
“Aynaya bakamayacak durumdaydım, birkaç seansta hayatım değişti”
Almanya’da tedavi bulamayarak Sivas’a gelen Fatma Hizmetli Okumuş, yaşadığı dönüşümü şu sözlerle anlattı:
“İmplant ve zirkonyum için gelmiştim ama hocam çok daha doğal bir tedavi önerdi. Klinik bir vakaydım, aynaya bakamayacak hale gelmiştim. Birkaç seansta hem estetik hem de sağlık açısından bambaşka bir hale geldim. Hiç acı hissetmedim.”
Prof. Hubbezoğlu: “Beş hastanın dördüne uygulayabiliyoruz”
Direkt Kompozit Lamina’nın Türkiye’de sınırlı vakalarda yapıldığını belirten Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, geliştirdikleri yaklaşımla uygulama alanının genişlediğini söyledi:
“Önceden yalnızca uygun kapanışa sahip 100 hastanın 3-4’üne bu tedavi yapılabiliyordu. Biz bunu geliştirerek artık her gördüğüm 5 hastanın 4’üne uygulayabilir hale geldik.”
Hubbezoğlu, vidalı postların dişlerde kırılma ve estetik sorunlara neden olduğuna dikkat çekerek cam fiberin hem güçlü hem de doğal dokuya uyumlu olduğunu vurguladı.
8–9 ay süren tedavi 4 seansta tamamlanıyor
En iyi kompozit, yapıştırıcı ve polisaj sistemlerini seçmek için uzun süre laboratuvar çalışmaları yürüttüklerini belirten Hubbezoğlu, yöntemin avantajlarını şöyle açıkladı:
- Dişler kesilmiyor, doğal yapı korunuyor.
- Anestezi uygulanmıyor.
- Laboratuvar ve teknisyen gerekmiyor.
- Üst ve alt dişler 2’şer seansta tamamlanıyor.
- Hasta aynı gün normal şekilde yemek yiyebiliyor.
Depremler yönteme ilham oldu
Aslen Hataylı olan ve iki dayısını depremde kaybeden Prof. Hubbezoğlu, bu acı sürecin kendisine yeni bir düşünce kapısı açtığını belirtti:
“Binalar fiberle güçlendiriliyordu. Ben de neden dişlerde aynı mantığı uygulamayalım dedim. Cam fiberle yaptığım 280 vakanın hiçbirinde kırılma olmadı. Amacımız dişleri korumak, çekilmesini önlemek. Yeter ki kök olsun.”
Türkiye’de implant tedavisine güçlü bir alternatif sunan bu yöntem, hem ekonomik hem de hızlı olması nedeniyle giderek daha fazla ilgi görüyor.
Yaşanan depremlerden esinlenen Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, diş tedavisinde Direkt Kompozit Lamina ve Cam Fiber Post uygulamaları ile implanta bağımlılığı ortadan kaldırarak, aynaya bile bakamayan yüzlerce hastasını inci gibi dişlere kavuşturdu. #sivas #sondakika pic.twitter.com/TLjncTrnVs
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) November 27, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

