Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Susuz bırakılan askerlerin şehit olduğu olayda karar açıklandı!

Susuz bırakılan askerlerin şehit olduğu olayda karar açıklandı!

blank
susuz
blank
Haber Merkezi

Hatay İskenderun’da 25 Temmuz’da yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan olayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi.

Susuz bırakılan askerlerin şehit olduğu olayda karar açıklandı!

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda yüksek sıcaklık ve susuzluk nedeniyle 7 Mehmetçiğin hastaneye kaldırıldığı, Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ile İkmal Er Semih Erdoğan’ın ise şehit olduğu olayın ardından yürütülen soruşturma tamamlandı.

4 personelin TSK ile ilişiği kesildi

MSB tarafından yapılan açıklamada, olayda kastı, kusuru veya ihmali bulunduğu değerlendirilen Alay ve Tabur Komutanı dahil toplam 4 personelin Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildiği belirtildi.

Ayrıca olayda kusurlu oldukları belirlenen 8 personele, kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezalarının uygulandığı bildirildi.

Sıcak çarpması şehit etmişti

25 Temmuz’da İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda 7 asker yüksek ateş ve sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmış, yapılan incelemelerde iki askerin hipertermi (sıcak çarpması) sonucu hayatını kaybettiği tespit edilmişti. Olay, askerlerin susuz bırakıldığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı iddiaları nedeniyle büyük tepkiye neden olmuştu.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555