

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, geçtiğimiz ay Bağcılar, Büyükçekmece ve Küçükçekmece ilçe başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
AK Parti İstanbul’da 3 ilçe başkanı görevden alındı!
Özdemir, görev değişimlerini “zemin sıvılaşması vardı, iyileştirme yaptık” sözleriyle değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Geç kalma” talimatı
Fatih Selek’in aktardığı bilgilere göre, Abdullah Özdemir görevden almalar öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a durumu arz etti. Özdemir’in, “Efendim tasarruf hakkımız olursa seviniriz” sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Geç kalma” yanıtını verdiği öğrenildi. Bu diyalog sonrası üç ilçede yönetim değişiklikleri gerçekleştirildi.
Görevden alınan isimler
Görevden alınan ilçe başkanları arasında;
- Bağcılar İlçe Başkanı Muhammed Yavuz Gültepe,
- Büyükçekmece İlçe Başkanı Mahmut Yusuf,
- Küçükçekmece İlçe Başkanı Nejat Öztürk yer aldı.
Bu isimlerin yerine yeni ilçe başkanlarının atanmasıyla birlikte teşkilatlarda “yenilenme” süreci başlatıldı.
“Zemin sıvılaşması” benzetmesi dikkat çekti
Abdullah Özdemir’in görevden almaları anlatırken kullandığı “zemin sıvılaşması vardı, iyileştirme yaptık” ifadesi, teşkilat içinde dengelerin yeniden güçlendirildiği şeklinde yorumlandı. Özdemir, açıklamasında istişare kültürünün önemine vurgu yaparak, İstanbul genelinde toplumun her kesimiyle temas halinde olduklarını söyledi.
“İşin anahtarı ekonomi”
Özdemir’in üniversiteliler, muhtarlar, sanayi sitesi çalışanları, hal esnafı ve kuru gıda sektörü temsilcileriyle sık sık bir araya geldiği; teşkilatın saha çalışmalarına hız verdiği belirtildi. İl Başkanı Özdemir, “İşin anahtarı ekonomi. Vatandaşın nabzını birebir sahada tutuyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti İstanbul teşkilatında yapılan bu değişikliklerin, yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesinde parti içi dinamizmi artırmak ve saha performansını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

