
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında enflasyon hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.
İşte Enflasyon Hedefi!
Yılmaz, 2024 yılında yüzde 44,4 seviyesinde gerçekleşen enflasyonun önümüzdeki yıllarda kademeli olarak düşeceğini belirtti.
"2028’de tek haneye inecek"
Yılmaz yaptığı açıklamada, “2024 yılında yüzde 44,4 seviyesinde gerçekleşen enflasyonun, 2025 yılında yüzde 28,5’e, 2026’da yüzde 16’ya, 2027’de yüzde 9’a ve 2028 yılında ise yüzde 8 seviyesine gerileyerek, program dönemi sonunda tek haneli seviyelere kalıcı olarak inmesini hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.
Disiplin ve kararlılık vurgusu
Enflasyonla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Yılmaz, mali disiplin, yapısal reformlar ve güçlü para politikasıyla birlikte fiyat istikrarının sağlanmasının temel hedef olduğunu dile getirdi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




