

Sivas Kongresi’nin 106’ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen klasik otomobil fuarı, vatandaşların yoğun ilgisiyle açıldı.
Sivas'ta klasik otomobil fuarı açıldı!
Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, zamana meydan okuyan klasik otomobiller sergilendi.
Meraklıları araçları yakından inceleyip hatıra fotoğrafı çekerken, otomobil sahipleri de ziyaretçilere araçların özellikleri hakkında bilgi verdi.
Vali Şimşek: Kültür festivali tadında kutlamalar oldu
Etkinliğe katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, sergilenen klasik otomobilleri inceledi. Vali Şimşek, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin tarihi önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Milletimizin kurtuluşu yolunda önemli kararların alındığı Sivas Kongresi’nin yıl dönümünü bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladık. Etkinliklerimizi tüm haftaya yaydık, halkımız da büyük ilgi gösterdi. Bir bakıma kültür festivali tadında kutlamalar oldu. Bundan sonraki yıllarda da aynı çabayla devam ederek 4 Eylül’ü kültür festivali şekline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bugün de klasik otomobil severleri şehrimizde ağırlıyoruz. Fuara katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Klasik otomobiller, gün boyunca etkinlik alanında sergilenmeye devam edecek.
SİVAS Kongresi'nin 106'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında klasik otomobil fuarı açıldı. Meraklıları, zamana meydan okuyan otomobilleri inceleyerek, fotoğraf çektirdi. #sivas #sondakika #araba #klasik #fuar pic.twitter.com/U9fbqnXuqX
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) September 7, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





