

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 5 dönem başkanlığını yapan 87 yaşındaki Aytaç Durak, İstanbul’a gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirdi.
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak uçakta kalp krizi geçirdi!
Sabah saat 09.55’te Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a gitmek üzere havalanan yolcu uçağında fenalaşan Durak için pilotlar acil iniş kararı aldı. Uçak kısa süre içinde havalimanına geri dönerek acil iniş yaptı.
Sağlık ekiplerinin uçakta yaptığı ilk müdahalenin ardından kalp krizi geçirdiği belirlenen Aytaç Durak, ambulansla Yüreğir Başkent Hastanesi’ne kaldırıldı. Durak’ın yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.
Geçtiğimiz yıl da yayla evinde rahatsızlanarak hava ambulansıyla hastaneye kaldırılan Aytaç Durak, yapılan tedavinin ardından taburcu edilmişti.
5 dönem başkanlık yaptı
Siyasi kariyerinde ANAP, DYP, AK Parti ve MHP’de görev yapan, bir süre de bağımsız olarak siyasete devam eden Aytaç Durak, 1984, 1994, 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanarak görev yapmıştı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

