Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün 6. kez toplanıyor!

Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün 6. kez toplanıyor!

blank
keza
blank
Haber Merkezi

Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün 6. kez toplanıyor!

Tarihi komisyon, bugün 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek.

Barolar Birliği temsilcileri dinlenecek
Bugün yapılacak toplantıda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile birlikte 10 ilden baro başkanları, sürece ilişkin görüşlerini aktaracak. Hukukçular, kapsamlı sunumlarla sürecin hukuki boyutunu değerlendirecek.

Perşembe günü eski Meclis başkanları konuşacak
Komisyonun Perşembe günü yapılacak toplantısında ise önceki dönemlerde görev yapan 11 Meclis Başkanı dinlenecek. Eski başkanların, “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik görüş ve önerileri alınacak.

Eylül ayına kadar sürecek
Komisyonun çalışmalarının Eylül ayının ortasına kadar devam etmesi planlanıyor. Bu kapsamda akademisyenler ve farklı alanlardaki sivil toplum örgütleri de Meclis’te dinlenecek. Tüm kesimlerin görüşlerini aktarmasının ardından, komisyon üyesi siyasi partilerin önerileri alınacak.

Bugüne kadar 5 kez toplanan komisyon, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Diyarbakır Anneleri, Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri’ni de dinlemişti. Ayrıca pek çok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi sürece dair görüşlerini paylaşmıştı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555