

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Balıkesir’de depremden etkilenen mahalleleri ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
AFAD Başkanı Pehlivan deprem bölgesinde incelemelerde bulundu!
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, milletvekilleri ve ilgili kurum temsilcilerinin de katıldığı ziyarette, Şahinkaya, Yaylacık, Çaygören, Süller, Armutlu, Küçükbükü, Çakıllı ve Kızılgür mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelindi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, bölgede 285 ekip ve 570 personelle çalışmaların sürdüğü belirtilerek, hasar tespit çalışmaları, geçici barınma için konteyner kurulumu ve diğer iyileştirme faaliyetleri hakkında vatandaşların bilgilendirildiği aktarıldı. Açıklamada, “Evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlarımız için bölgeye hızlıca 200 yaşam konteyneri ulaştırıldı. Depremin ilk 36 saati içinde yer çalışmaları tamamlanarak kurulumlara başlandı. Üçüncü günde 104 konteyner kurularak vatandaşlarımıza teslim edildi. Konteyner yerine nakdi barınma desteğini tercih eden 200 ailemizin ödemeleri yapıldı. Hasar tespit çalışmaları tamamlandıkça konteyner kurulumu ve nakdi destek çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





