

Türkiye, yeni haftaya Basra ve Afrika kaynaklı ikinci sıcak hava dalgasının etkisiyle giriyor.
Basra ve Afrika sıcakları Türkiye'ye geri dönüyor! 41 dereceyi aşacak!
Meteoroloji kaynakları, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağını bildiriyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde bunaltıcı sıcaklıklar kapıda.
İstanbul’da sıcaklık 41 dereceye kadar çıkacak
İstanbul’da bugün 34-35 derece civarında seyreden sıcaklıkların, 28 Temmuz Pazar gününden itibaren 40-41 derece aralığına ulaşması bekleniyor. Şu anda serinlik sağlayan kuzeyli rüzgarların hafta sonuyla birlikte etkisini kaybetmesi, sıcaklığın daha da hissedilir olmasına neden olacak. Nem oranının da artmasıyla birlikte kent genelinde bunaltıcı bir hava etkili olacak.
Termometreler 45-50 dereceyi gösterebilir
Basra ve Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası, yalnızca İstanbul’u değil, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini de etkisi altına alacak. Meteorolojik verilere göre, bu bölgelerde hava sıcaklıklarının 45 dereceye kadar çıkabileceği, özellikle Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi kentlerde ise 50 dereceye dayanabileceği ifade ediliyor.
Vatandaşlara önemli uyarılar
Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların günün en sıcak saatlerinde (11.00–16.00) dışarı çıkmamaları, bol sıvı tüketmeleri ve doğrudan güneşe maruz kalmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





