

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik iki ayrı hava saldırısı düzenledi. Patlamaların ardından bölgede büyük bir panik yaşanırken, saldırılarla ilgili siyasi tepkiler de gecikmedi.
AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail’in Suriye’ye saldırılarını şiddetle kınıyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in saldırılarını sert ifadelerle kınadı.
Genelkurmay karargahı hedef alındı
İsrail ordusu, Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde yaşanan gelişmeleri gerekçe göstererek Şam’da bulunan Genelkurmay Başkanlığı karargahının girişine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda iki ayrı patlamanın meydana geldiği bildirildi.
AK Parti’den kınama açıklaması
Yaşanan gelişmeler üzerine açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar yalnızca Suriye için değil, tüm bölge ve dünya için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Türkiye olarak Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.
Süveyda’daki çatışmalar gerekçe gösterildi
13 Temmuz’da Suriye’nin güneyinde Ürdün sınırında yer alan Süveyda kentinde Dürzi gruplar ile Bedevi Arap aşiretleri arasında çıkan çatışmalar sonrası İsrail’in tehdit söylemleri artmıştı. İsrail yönetimi, Şam’daki saldırıları bu gelişmeleri gerekçe göstererek gerçekleştirdi.
Uzmanlar, İsrail’in bu tür saldırılarla hem bölgedeki siyasi dengeleri etkilemeyi hem de iç politikadaki gündemi yönlendirmeyi amaçladığı görüşünde.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

