

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç’tan 15 Temmuz mesajı!
Mesajında 15 Temmuz 2016 gecesinin milletin kararlılığıyla yazılmış bir direniş destanı olduğuna vurgu yapan Erkılınç, şehit ve gazilere rahmet ile minnet duygularını iletti.
Genel Müdür Erkılınç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz 2016 gecesi Aziz Milletimiz, tarihinden aldığı ilhamla istiklâl ve istikbaline sahip çıkmış; demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimini inancı ve cesaretiyle akamete uğratmıştır. Millet iradesine pranga vurmak isteyen karanlık güçler, karşılarında canını siper eden sarsılmaz bir iman ve cesaret bulmuştur. Bu eşsiz direniş, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı yazılmış destansı bir meydan okumadır.”
Erkılınç, 15 Temmuz’un 9. yıl dönümünde vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle, kahraman gazileri ise minnetle yâd ettiğini belirtti. Mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, millet olarak daha güçlü bir şekilde kenetleniyor; çocuklarımıza huzur dolu, tam bağımsız bir gelecek bırakma yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Bu kararlılığın en somut adımlarından biri, terörün tüm unsurlarından arındırılmış, kardeşliğin ve güvenliğin hâkim olduğu bir Türkiye idealidir. Terörsüz bir Türkiye hedefiyle attığımız her adım, ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme yolunda bizlere güç ve umut vermektedir.”
Türk basınının 15 Temmuz gecesi oynadığı role de değinen Erkılınç, şu sözlerle teşekkürlerini sundu:
“En karanlık zamanlarda demokrasinin ve millet iradesinin yanında yer alarak tarihi bir sorumluluğu yerine getiren Türk basınına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. O karanlık gecede, tehdit ve sansür girişimlerine boyun eğmeyerek halka gerçekleri aktaran basın mensuplarımızın onurlu duruşu, halkın sesi ve millet iradesinin güvencesi olmuştur.”
Cavit Erkılınç, sözlerini “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün önemli sembollerinden biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz kutlu olsun” diyerek tamamladı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

