

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda hem iç hem de dış gündeme ilişkin dikkat çekici mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrası konuşuyor
Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadeleden yönetim sistemine, muhalefet içindeki tartışmalardan terörle mücadeleye kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda özellikle son günlerde artış gösteren orman yangınları masaya yatırıldı. Erdoğan, yangınlarla mücadelede gelinen son nokta ve alınabilecek ek önlemlerin kapsamlı şekilde ele alındığını belirtti.
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sınamaları başarıyla yönetti”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 7. yılını geride bıraktıklarını hatırlatan Erdoğan, sistemin hızlı ve etkin karar alma mekanizmalarıyla Türkiye'yi salgından savaşlara kadar birçok kriz döneminde başarıyla yönettiğini vurguladı. 14-28 Mayıs seçimlerinin de bu sistemin halk tarafından onaylandığını gösterdiğini ifade eden Erdoğan, eski sistem tartışmalarının artık geride kaldığını söyledi.
“Millete hizmet siyasetimizin temelidir”
Erdoğan, "Yönetim sistemimizdeki tarihi kazanımı Türkiye'nin geleceği açısından çok önemsiyoruz. Yeni sistemi güçlendirecek her öneriyi açık yüreklilikle değerlendiririz" dedi. Hükümetin tek gündeminin millete hizmet olduğunu vurgulayan Erdoğan, sadece kendilerine oy verenlerin değil tüm vatandaşların iradesine sahip çıktıklarını dile getirdi.
“Muhalefet içindeki kavga demokrasiyi zedeliyor”
Son günlerde muhalefet cephesinde yaşanan sert tartışmalara da değinen Erdoğan, bu durumun demokrasiyi ve siyaset kurumunu zedelediğini belirtti. “Bu iç savaşın tek müspet yanı kirli çamaşırların ortaya dökülmesidir” ifadesini kullanan Erdoğan, Türkiye’nin iç cephesinde zafiyet oluşturacak hiçbir adıma tahammül göstermeyeceklerini belirtti.
“Terörle mücadelede kararlılığımız sürecek”
Terörsüz bir Türkiye hedefinde ciddi mesafe alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik tehditlerde gereken karşılığı vereceklerini ifade ederek, “Camımıza taş atana biz gülle atmasını biliriz. Gerektiğinde bunu yapacak iradeye de sahibiz” dedi.
Erdoğan, konuşmasının sonunda muhalefetin ne yaparsa yapsın hükümetin asli gündeminden kopmadan, millete hizmet yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğini söyledi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

