

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Seren köyünde meydana gelen kan donduran olayda, eski köy muhtarı C.A. (50), arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada kardeşi Orhan Ateş’i (40) tabancayla vurarak öldürdü, diğer kardeşi A.A. (35) ve oğlu E.A.’yı (15) yaraladı.
Eski muhtar arazi kavgasında kardeşini öldürdü! Oğlunu ve diğer kardeşini yaraladı!
Olay, saat 21.00 sıralarında Sivas kent merkezine yaklaşık 37 kilometre uzaklıktaki Seren köyünde, C.A.'nın evinde yaşandı. İddiaya göre C.A., kardeşleri A.A. ve Orhan Ateş ile miras kalan arazilerin paylaşımı konusunda tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, C.A.'nın yanında bulunan tabanca ile ateş açmasıyla sona erdi.
İhbar üzerine köye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemede, Orhan Ateş’in yaşamını yitirdiği tespit edildi. Kalçasından vurulan A.A. ve ayağından yaralanan E.A. ilk olarak Yıldızeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu daha ağır olan E.A., Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Orhan Ateş’in cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırılırken, şüpheli C.A. jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

