

Sivas’ta şehirleşmenin hızla yayıldığı bölgelerden biri olan Yenişehir Migros ile Üniversite TOKİ konutları arasındaki yol güzergâhı adeta kaderine terk edilmiş durumda.
Sivas'ın Merkezinde Utandıran Manzara!
Vatandaşların her gün kullandığı yol; bozuk kaldırımlar, yabani otlarla kaplı yürüyüş alanları ve uzun süredir yapılmayan temizlik nedeniyle tepki topluyor.
Yaklaşık 6-7 milyon TL değerindeki konutların yer aldığı bu bölgede altyapı ve çevre düzenlemesindeki eksiklikler “Bu mu modern şehirleşme?” sorusunu gündeme getiriyor. Kaldırım taşlarının sökülmüş ve yerinden çıkmış olması, engelli bireyler ve yaşlı vatandaşlar için ciddi bir risk oluşturuyor. Yürüyüş yollarının otlarla kaplanması ise hem estetik görüntüyü bozuyor hem de yaya güvenliğini tehlikeye atıyor.
Vatandaşlar, uzun süredir temizlik ve bakım çalışması yapılmadığını belirterek duruma tepkili. Bölgedeki duyarlı sakinler “Eğer bu manzaralar lüks dairelerin olduğu yerdeyse, ara sokaklar ve ücra mahalleler kim bilir ne halde?” diyerek diğer bölgeler için endişelerini dile getiriyor.
Durumu belgeleyen görüntüler de sosyal medyada paylaşılarak kamuoyuna sunuldu. Vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek, bu ihmalin bir an önce sona ermesini ve gerekli çevre düzenlemelerinin acilen başlatılmasını talep ediyor.
🚧 Yenişehir Migros - Üniversite TOKİ yolu bu halde!
Kaldırım taşları yerinde yok, yürüyüş yolları yabani otlarla kaplı, temizlik ise uzun süredir yapılmamış durumda.
📍6-7 milyon TL’lik dairelerin bulunduğu bu bölgenin hali buysa, diğer ara sokaklar ve ücra mahallelerin durumu… pic.twitter.com/WnivZcAGVL— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) June 6, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

