Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Kira sözleşmeleri artık Sivas’ta e-Devlet’te!

Kira sözleşmeleri artık Sivas’ta e-Devlet’te!

blank
artıksa
blank
Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin artık Türkiye genelinde e-Devlet üzerinden oluşturulabileceğini duyurdu.

Kira sözleşmeleri artık Sivas'ta e-Devlet’te!

Bakan Şimşek, sistemin kayıt dışılıkla mücadeleye katkı sağlayacağını belirtti.

Yeni uygulama sayesinde vatandaşlar, kira sözleşmesi işlemlerini mekândan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan, hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilecek. Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilen uygulama, hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, “e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan kira sözleşmeleri, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir araç olacak. Dijital ortamda hazırlanan bu sözleşmelerle birlikte işlem güvenliği artarken, belge sahteciliğinin de önüne geçilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni sistemin, kira sözleşmelerinin takibini kolaylaştıracağı ve vergi kaybını önlemede etkili olacağı vurgulandı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555