Reklam
Reklam

Sivas’taki 30 kişilik köy okulu Türkiye dördüncüsü oldu!

blank
sizesa
blank
Ramazan Arslan

Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Kavak Köyü’nde eğitim veren 30 öğrenci kapasiteli Zeki Seyfi Şahin Ortaokulu, Türkiye genelinde 2.600 okulun katıldığı Futsal Turnuvası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Sivas'taki 30 kişilik köy okulu Türkiye dördüncüsü oldu!

Kayseri’de düzenlenen Türkiye finallerinde üstün performans sergileyen köy okulu, Türkiye 4.’sü olarak Sivas tarihine geçti.

Kız futsal takımıyla yarışmalara katılan Kavak Köyü Zeki Seyfi Şahin Ortaokulu, Sivas tarihinde futsal kız takımları arasında Türkiye derecesi alan ilk okul oldu. Bu önemli başarıyla birlikte Sivas, gelecek yıl Türkiye yarışmalarına iki takım gönderme hakkı elde etti.

Sadece 30 öğrencisi bulunan köy okulu, 3.000 öğrenciye sahip büyükşehir okullarını geride bırakarak adeta bir spor mucizesi gerçekleştirdi. Okulun daha önce atletizm ve basketbol branşlarında da önemli dereceler elde ettiği biliniyor.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Ethem Güngör, yıllardır köy okulunda öğrencilerini büyük azimle çalıştırarak başarıya taşıyor. Güngör, “Köy okulunda ülke genelinde bu seviyeye ulaşmak kolay değil. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Ferdi Özakay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ ve öğrenci velileri de bu büyük başarıda emeği geçenler arasında yer aldı. Ayrıca köy sakinlerinden Mete Çıngı’nın sağladığı destek de teşekkürle anıldı.

Köy halkı, bu tarihi başarının ardından takımlarına ve öğrencilerine tam destek vererek sevinçlerini hep birlikte paylaştı.

blank

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Yusuf Yıldırım 06.05.2025 17:32

Kavak köyü Yıldızeli e bağlı bir köydür. Haberin düzeltilmesi gerekir.

Yanıtla
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555