Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC TEKNOFEST’te Konuştu: “Bu Topraklarda Ev Sahibiyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC TEKNOFEST’te Konuştu: “Bu Topraklarda Ev Sahibiyiz”

blank
erdoğan
blank
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC TEKNOFEST'te Konuştu: “Bu Topraklarda Ev Sahibiyiz”

Erdoğan, festival alanında yaptığı konuşmada hem teknoloji vurgusu yaptı hem de Kıbrıs’a ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coşkuyla, enerjisiyle, sevdasıyla Kıbrıs’ta muhteşem bir teknoloji rüzgârı estiren siz gençlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Heyecanınız, coşkunuz, tutkunuz daim olsun,” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı’na teşekkür eden Erdoğan, TEKNOFEST’in bir dünya markasına dönüştüğünü vurguladı. “11. TEKNOFEST’i Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştiriyoruz. Burada sergilenen projeler gençlerimizin teknolojide aldığı mesafeyi net bir şekilde ortaya koyuyor,” ifadelerini kullandı.

"Bu topraklarda ev sahibiyiz"

KKTC’de düzenlenen TEKNOFEST’in yalnızca bir festival olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu etkinlik aynı zamanda bir milletin, iki devlet olarak ortak geleceğe yürüdüğü bir adımdır. Türk milleti ve Kıbrıs Türkü olarak biz bu topraklarda ev sahibiyiz,” dedi.

Kıbrıs'ın Türk milletinin şehitlerinden kalan bir emanet olduğunu belirten Erdoğan, “Bunu bilmeyenler bilsin, duymayanlar duysun. 51 yıl önce buradaydık, yine buradayız. Canımız pahasına bu toprakları müdafaa etmeye her zaman hazırız,” açıklamasında bulundu.

"Bize yapamazsınız diyenlere en güzel cevabı veriyoruz"

Erdoğan, milli teknoloji hamlesine de değinerek, “Tam bağımsız Türkiye idealimiz için yerli ve milli teknoloji hamlemizi başlattık. İnsansız hava araçlarında geldiğimiz noktada merhum Özdemir Bayraktar’ın emeği çok büyüktür,” diye konuştu.

Bayraktar Kızılelma, Anka-3, Hürkuş ve TCG Anadolu gibi milli projelere değinen Erdoğan, “Bize 'yapamazsınız' diyenlere en güzel cevabı işte bu eserlerle veriyoruz,” ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder’e taziye mesajı

Konuşmasının sonunda hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisini Külliye’de kabul etmiştik, verimli bir görüşme gerçekleştirmiştik. Vefatından büyük üzüntü duydum. Allah’tan rahmet diliyorum. Son dönemde önem verdiği terörsüz Türkiye hedefine birlikte ulaşacağız,” dedi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555