Reklam
Reklam

Sivas Belediyesi Karadeniz Gezisi Düzenledi!

blank
beled
blank
x - Büyük Sivas

Sivas Belediyesi kültür gezileri çerçevesinde çevreye duyarlı üniversite öğrencileri için Karadeniz gezisi düzenlendi.

Sivas Belediyesi Karadeniz Gezisi Düzenledi!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çevre ve İklim Kulübü öğrencilerinin belli aralıklarla kampüs içerisinde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmaları mükafatsız kalmadı. Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri çerçevesinde çevreye duyarlı öğrenciler için gezi düzenlendi. 90 öğrencinin yer aldığı gezide Trabzon ve Rize’nin tarihi ve turistik yerleri gezildi. Öğrenciler Ayder Yaylası, Uzungöl ve Fırtına Deresi gibi doğal güzelliğe sahip bölgeleri görme fırsatı buldu. Bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, Fırtına Deresi'nde rafting yaptı. Öğrenciler geziden son derece memnun kaldıklarını söyledi.
Çevre ve İklim Kulübü Başkanı Nur Sima Akgül, Sivas Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Geçen sene İletişim Fakültesinde bir hocamızın danışmanlığında kulübümüzü kurduk. Kurduğumuz tarihten itibaren de üyelerimiz için farkındalık oluşturabilecek, onları bilinçlendirebilecek çalışmalar yürütmeye çalışıyoruz. Kampüste çöp topluyoruz. Onun dışında iklim değişikliği ve küresel ısınma ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalara katılan arkadaşlarımıza motivasyon sağlamak amacıyla şehir dışı geziler düzenlemeye çalışıyoruz. Bu yılki ilk gezimiz Karadeniz’e oldu. Kulübümüzün faaliyetlerine katılan 90 kişilik bir ekip seçtik. O ekiple beraber Trabzon’u ve Rize’yi gezdik. Geçen sene de kulüp olarak 120 kişi trenle Divriği’ye gitmiştik. Yine bizi Sivas Belediyesi götürmüştü. Orada da Divriği’nin camisini, kalesini, turistlik yerlerini gezdik. Divriği pilavını yiyip dönmüştük. Geziler için Sivas Belediyesine başvurduğumuzda bizi hiçbir zaman geri çevirmediler. Her seferinde bizi desteklediler” şeklinde konuştu.
Çevre ve İklim Kulübü üyesi Uğur Yıkılmaz, etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek, “Çevre ve İklim Kulübü olarak belli başlı etkinlikler yaptık. Çöp topladık. Suyu nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili belgeseller izledik ve buna benzer etkinlikler yaptık. Bunların sonucunda etkinliklerimize katılanlar geziye katılma hakkı elde ettiler. Sivas Belediyemiz ile bir işbirliği oldu ve belediyemiz bize bu imkanları sağladı. Rize-Trabzon gezisi oldu. Şimdi buradayız. İlk Trabzon Uzun Gölü gezdik. Ardından Rize Ardeşen’e geçip yemeğimizi yedik. Yemek ve konaklama gerçekten süperdi. Bugün de Ayder Yaylası'na çıktık. Artık kapanışa doğru geldik, gerçekten memnun kaldık. Böyle etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Aynı zamanda çöplerimizi yere atmamaya dikkat etmeliyiz. Suyu da Sivas’ta bilinçli kullanmamız lazım ”dedi.-iha

blank

blank

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Fevzi Bulut 04.01.2023 18:12

Birazda altyapıya çalışsa iyi olur belediye faaliyet raporunda % 40 su şebekede kayıp ve kaçak yazııyor bunu önleyecek çalışma yapsın .günü kurtardı ama bunun geleceğinde var.

Yanıtla
Ahmet Güdür 11.12.2022 19:04

Çok güzel bir çalışma , Çevre ve iklim kulübü üyelerini kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Aynı etkinliğin Sivas şehir merkezi için de yapılmasını diliyorum.

Yanıtla
Zabıta Amiri 11.12.2022 18:15

Düzenleyecek tabi efenim seçimler yaklaştı

Yanıtla
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555