Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Pancar rekoltesi Sivaslı çiftçilerin yüzünü güldürdü

Pancar rekoltesi Sivaslı çiftçilerin yüzünü güldürdü

blank
pancar
blank
Haber Merkezi

Sivas’ta pancar sökümünün başlaması ile ortaya çıkan yüksek rekolte üreticilerin yüzünü güldürdü.

Pancar rekoltesi Sivaslı çiftçilerin yüzünü güldürdü

Sivas ve çevresinde pancar sökümüne başladı. Olgunlaşan şeker pancarlarının toprak altından çıkartılması ile ortaya çıkar yüksek rekolte üreticileri mutlu etti. Şükreden üreticiler pancar fiyatlarında da iyileştirme beklediklerini belirtti.

Şeker pancarı üreticisi Soner Pekyürek, bu yıl 300 dönüme yakın alanda pancar ekimi yaptığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 600 dönüm alanda ekim yapmıştık. Geçtiğimiz yıl ki istenmeyen şartlardan dolayı üretimimizi yarı yarıya düşürdük. Verimli düzgün tarlaları ayçiçeği üretimine ayırdık.

Meyilli ve sarp yerleri pancar üretimi için değerlendirdik. Buna rağmen 8 tona yakın bir hasat gerçekleştirdik. Bu rakam iyi. Cenabı Allah’ın rahmeti bol, verimimiz güzel. Şuan için bir sıkıntımız yok” dedi.

Pancar işçiliği ile geçimini sağladığını belirten Gökçe Ekinsi ise yaptığı açıklamada 13 kişilik bir ekip olarak pancar sökümü için Sivas’ta bulunduklarını ifade ederek, rekolteden dolayı şükretti.

Sivas’ta pancar sökümünün ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Sivas’ta şeker fabrikası bulunmadığı için Sivaslı üretici söktüğü pancarını; Kayseri, Yozgat ve Tokat’ta ki fabrikalara satmak zorunda kalıyor. iha

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555