Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • IŞİD kadınlar taburu komutanı olduğunu itiraf etti

IŞİD kadınlar taburu komutanı olduğunu itiraf etti

blank
işid
blank
x - Büyük Sivas

ABD’de eski bir öğretmen olan Allison Fluke-Ekren isaimli bir kadın IŞİD’in kadınlar taburunun komutanı olduğunu itiraf etti.

IŞİD kadınlar taburu komutanı olduğunu itiraf etti

ABD'de yaşayan ve ilkokul öğretmeni olarak çalışan 42 yaşındaki Allison Fluke-Ekren, IŞİD'in kadınlar taburunun komutanı olduğunu ve Amerikan topraklarına saldırılar düzenlemeyi planladıklarını anlatan eski öğretmenin 20 yıl hapis ceza alma ihtimalinin olması gündemde yerini koruyor.

ABD ’nin Kansas eyaletinde yaşayan eski bir öğretmen olan Allison Fluke-Ekren, çıkarıldığı mahkemede, IŞİD’in kadın savaşçı taburunu komuta ettiğini ve ülkesine saldırılar düzenlediğini itiraf etti.

Batı Virginia’da düzenlenen mahkemeye çıkan ve eski sınıf öğretmeni olan Allison Fluke-Ekren, Suriye’de, kendi kızı da dahil olmak üzere yüzü aşkın kadın ve kız çocuğuna askeri eğitim verdiğini de itiraf eden Ekren, 2017’de ABD’den ayrılan Fluke-Ekren, kendisini ‘halifeliğin savunucusu’ olarak nitelerken, IŞİD için ölmeyi umduğunu çok kez dile getirmişti.

blank

Sonunda, Ocak ayında teröristlere maddi destek sağlama suçlamasıyla Virginia’ya getirilmeden önce Suriye’de kimliği belirsiz güçler tarafından alıkonularak 2021 yazında gözaltına alındı.

Fluke-Ekren, Suriye’deki rolünün yanı sıra ABD’nin Libya büyükelçisi de dahil olmak üzere dört ABD’linin ölümüne neden olan Bingazi’deki saldırılarla ilgili bağlantılarını da kabul etti. Mahkemeye sunulan belgelere göre, Fluke-Ekren’in ikinci eşi Volkan Ekren de 2012’de Libya’nın Bingazi kentindeki Amerikan konsolosluk binasına saldırı düzenleyen Ensar el Şeria örgütünün bir üyesiydi.

Allison Fluke-Ekren’in bir süre Türkiye ve Mısır’da yaşadıktan sonra Suriye’ye gittiği, burada IŞİD’e katıldığı ve Rakka’da tümü kadınlardan oluşan Katibe Nusaybah taburuna komutanlık etmeye başladığı belirtiliyor.

Fluke-Ekren’in buradaki asli görevinin kadınlara ve kız çocuklarına makineli tüfeklerden el bombalarına ve intihar yeleklerine dek silah kullanımı üzerine eğitim vermek olduğu öne sürüldü.

ABD’li eski öğretmenin Ekim ayında yeniden mahkemeye çıkacağı açıklanırken, 20 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. (sözcü)

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555