

Rusya, Ukrayna'ya askeri operasyon düzenleyerek Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girdi. Ukrayna'da yaşayan Türkler, "evimizde bekliyoruz, kaçacak yerimiz yok" dedi.
Ukrayna'da Yaşayan Türkler: "Evde Bekliyoruz, Kaçacak Yerimiz Yok"
Rusya, dün Ukrayna'nın Donbas bölgesine: barışı sağlamak adına askeri güç göndermeyi planlayan kararnameyi imzaladı. Rusya, bugün Ukrayna'ya resmen saldırı başlatarak askeri operasyonun başladığını açıkladı.
Rusya, 15.00 sıralarında Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girdi. Akşam 18.00 sıralarında ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokağa çıkma yasağı kararı alındığı ilan edildi.
Ukrayna'ya giden uçak seferleri iptal edildi. Türkiye'den, Ukrayna'da yaşayan Türkiye vatandaşlarına, "güvenli bölgelerde veya sığınaklarda saklanın" çağrısı yapıldı.
Ukrayna'da yaşayan Türklerden gelen mesajlar ise:
"Neredeyse beş dakikada bir patlama sesleri geliyor. Ben merkezde olduğum halde duyuyorum. Kaçacak hiçbir yerimiz yok, burada yurtta kalıyoruz. Yurttan çıkmamamız söylendi. Camdan dışarı bakıyorum, sokaklar, her yer bomboş. Parkta çocuğunu oynatan iki kişi görüyorum ve uzaktan bomba sesleri duyuyorum."
"Sabah 5 buçukta uyandıktan uyandıktan sonra 7'de hemen markete koştum, çok sıra vardı her yerde. ATM'lerin önünde de kuyruklar vardı ama bir yandan da kargaşa yoktu. Sonra eve dönüp konsolosluğu aradım ama kimse açmadı. Konsolosluk bizi tahliye etmek istese de nasıl yapacak bilmiyorum, çünkü havaalanları bombalanıyor." şeklinde.bbctr
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





