DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
STERLIN 40,9194 % -0.3
FRANG 35,8419 % 0.36
ALTIN 2.308,42 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61

Varsa Bir Zararım Kendimedir

Yayınlanma Tarihi : Google News
Varsa Bir Zararım Kendimedir

“Bizim kuşak” muhabbetini hiç sevmem. Şu ise net: Kendince kuşak imal edip, kendi kuşağını metheden birinde kişilik aranmaz.

Berat Demirci’den “Varsa Bir Zararım Kendimedir” Adlı Köşe Yazısı

Seksenler, doksanlar bazı tıfıllara göre çürük nesiller. Yetmişleri zaten hayal bile edemezler, çünkü çeyrek asırlık tarihleri vardır. Maarif yerine yoğun propaganda ile yetiştiler ve üzücü bir durumdur. Kendilerini milat yerine milat yerine koymaları ise halk dalkavukluğunun bir türü olan “gençlik dalkavukluğu”nun bir uzantısı olarak teşvik ediliyor. Teşvik edenler ise onların sırtından kudret kazananlardır.

Numune Hastanesi vakasında, sosyal medyadan şahsıma taarruz edenlerin yazdıklarını hususi bir vesika gibi saklıyorum. İçlerinden biri, “Sen kimsin ki, devletimizin yaptığı binalara karşı çıkıyorsun? Biz onlara baktıkça mutlu oluyoruz.” diyordu. Hiç birine cevap vermemiştim. Bu vasatı oluşturan politikalar ve politikacılara vicdanımda ayrı bir yer ayırmakla iktifa ettim. Daha ileri bir şey söylemek ve yapmak mümkün değildir; çünkü kutsalın kutsallaştırılması durumudur. Bu durumda, insanlar, kendilerini ve topluluklarını yüceltmekte sınır tanımazlar.

Gülen’in “altın nesil” gibi bir şey, şartlar gereği olamaz ama sıfırlanmış şahsiyetlerden mürekkep her karartı, onun misyonunu yerine getirir. Sıfırlanmış bir şahsiyetler kendilerini önüne koyacakları bir sayı mutlaka bulurlar. Gülenizmin terör örgütü oluşuna kadar geçen süreç, katıksız bir tabi-metbu ilişkisidir. Gerçek bir mücadele, bu ilişkiyi bozmak; yerine gerçek bir maarif hamlesi başlatmakla mümkün olabilir. Polisiye mücadele, işin en kolay tarafıdır.

Dün altın nesli içinde olmasa da çıkar birliği içinde olanlar buharlaşmadı; kendilerini, yapı içinde yapılaştırdılar. Bu durum öyle çok derin analizler gerektirmez, azıcık bilgi bile kafidir. Kolaycılığa kaçmak, idare-i maslahatçı geleneğin şiarıdır. Öyle bir hale gelinir ki, yapılaşanlar yapı olur ve kendini yeniden üretmek için zeminini de sağlama alır. Bir yerden patlak verir mi? Verebilir ve içe doğru infilak biçiminde olur. Zarar: fert başına düşen zarar olarak hesap edilmelidir.

Dost değilim ki, acı söylemiş olayım; düşman değilim ki, kötülüğünüzü isteyeyim. Dost-düşman denklemiyle düşünmek, aldatıcıdır; aldatmak çirkindir. Anlamak, “an”la ilgilidir; “an” içinde gerçekleşir ama arkasında nice anı/nice bilgi vardır. Yanılabilirim. Yanılmak ezelî bir oluştur. Varsa bir zararım kendimedir.

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.