Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • ABONE
  • Sivas Memur-Sen: “Diyanetimizin Ve Başkanımızın Yanındayız”

Sivas Memur-Sen: “Diyanetimizin Ve Başkanımızın Yanındayız”

blank
memur
blank
x - Büyük Sivas

Sivas Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz diyanet işlerine açılan dava hakkında yorumunu dile getirdi.

Sivas Memur-Sen: "Diyanetimizin Ve Başkanımızın Yanındayız"

Temiz;

"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde söylediklerinden yola çıkılarak sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmuş.

Gerekçe: İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesi.

Peki İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanı ve Onun temsil ettiği kurumun mensupları söylemeyecek de kim söyleyecek?

Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek DİYANETE, BAŞKANINA ve İSLAMA hakarete varan bu söylemler neyin ifadesidir?

Zinanın ve eşcinselliğin bireysel ve toplumsal zararları ortada iken birileri zina yapıyor diye bunu normal mi karşılamamız gerekiyor?

Kanunlarda bu durum suç olarak tanımlanmayabilir, ama bir Müslüman olarak, Kuranda, bir hayasızlık ve çok kötü bir yol olduğu açıkça ifade edilerek bırakın yapılması, yaklaşılması bile yasaklanan (İSRA, 32) bu davranışları, birileri rahatsız oluyor diye görmezlikten mi geleceğiz?

Hemen ilave edelim ki, İsra 32. ayette “zina etmeyin” denilmeyip de “zinaya yaklaşmayın” buyurulması ilgi çekicidir. Buna göre yalnız zina değil, kişiyi zina etmeye sevk eden yollar da yasaklanmıştır. Esasen bir kere bu yollara tevessül edildikten, yani insanı zina etmeye zorlayan ve cinsi arzuları kabartan bir ortama girdikten sonra, artık, bu arzuların ağır baskısı karşısında iradenin gücü oldukça yetersiz kalır ve zinadan korunmak son derece güçleşir. İnsanın bu psikolojik zaafını dikkate alan Kur’an-ı Kerim, prensip olarak insanı kötülüklere sevk edici sebepleri ortadan kaldırmayı amaçlamıştır.

Diyanetin ve Diyanet İşleri Başkanının, en temel görevlerinden birini yerine getirmesinden birileri rahatsız oluyorsa, varsın rahatsız olsunlar. Biz bundan sadece gurur duyarız." dedi

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555