Reklam
Reklam

52 ve 53 Yaşında Mezuniyet Sevinci Yaşadılar!

zuniyet



Haber Ajansı - İHA

52 ve 53 Yaşında Mezuniyet Sevinci Yaşadılar.. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaşlarıyla dikkat çeken iki öğrenci, azimleriyle gençlere örnek oldu.

52 ve 53 Yaşında Mezuniyet Sevinci Yaşadılar!

52 yaşındaki Murat Öztürk ile 53 yaşındaki Halil İbrahim Taşkın, yıllar sonra üniversite sıralarına dönerek eğitimlerini başarıyla tamamladı ve mezuniyet sevinci yaşadı.

4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin katıldığı törende, mezun olan öğrenciler diplomalarını almanın mutluluğunu yaşarken, Murat Öztürk ve Halil İbrahim Taşkın’ın hikâyesi büyük ilgi gördü.

İlerleyen yaşlarına rağmen üniversite eğitiminden vazgeçmeyen iki arkadaş, dört yıl boyunca gençlerle birlikte aynı sıralarda eğitim aldı. Çevrelerinden zaman zaman “Bu yaştan sonra üniversite mi okunur?” şeklinde eleştiriler aldıklarını belirten ikili, tüm olumsuz yorumlara rağmen hedeflerinden vazgeçmediklerini ifade etti.

Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Murat Öztürk, üniversite eğitiminin yıllardır gerçekleştirmek istediği hayallerden biri olduğunu söyledi. Mezuniyetin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Öztürk, “Hayatımda keşke dediğim şeyleri azaltmak istedim. Yarım kalan bir hikâyemi tamamlamak için bu yola çıktım. Mezun olduğum için çok mutluyum. İlk gün sınıfa girdiğimde arkadaşlarım beni öğretim görevlisi sanmıştı. Sıraya oturunca öğrenci olduğumu anladılar” dedi.

53 yaşında mezun olmanın gururunu yaşayan Halil İbrahim Taşkın ise eğitim sürecinde önemli sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini anlattı. Üniversite eğitimi devam ederken tiroid kanseri teşhisi aldığını belirten Taşkın, buna rağmen okulunu bırakmadığını söyledi.

Taşkın, “Toplumda fazlasıyla yadırgandık. Ancak hayallerimin peşinden gitmekten vazgeçmedim. Eğitim sürecimde sağlık sorunları yaşamama rağmen mücadelemi sürdürdüm ve mezun olmayı başardım. İnsanlar hayallerinden vazgeçmesin. Eğitimin yaşı yoktur” ifadelerini kullandı.

Yarım kalan hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan iki arkadaş, azimleri ve kararlılıklarıyla mezuniyet töreninin en dikkat çeken isimleri oldu. Eğitim hayatlarının bundan sonraki süreçte de devam edebileceğini belirten Öztürk ve Taşkın, gençlere hedeflerinden vazgeçmemeleri çağrısında bulundu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mezuniyet, Murat Öztürk, Halil İbrahim Taşkın

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555