Reklam
Reklam

YSK’dan Gürsel Tekin kararı! Oy kullanamayacak!

blank
kullan
blank
Haber Merkezi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin ve il yönetiminin, olağanüstü kongrede oy kullanamayacağına hükmetti.

YSK’dan Gürsel Tekin kararı! Oy kullanamayacak!

İl yönetimi ve disiplin kurulu da oy kullanamayacak

YSK’nın aldığı kararda, yalnızca Gürsel Tekin ve yönetimi değil, görevden alınan il yönetimi ile disiplin kurulu üyelerinin de kongrede delege sıfatıyla oy hakkına sahip olmayacağı belirtildi.

Kongre süreci Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu’nda

YSK’nın kısa kararında, CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi’nin yapılmasına ve kongreyle ilgili tüm işlemlerin Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından yürütülmesine karar verildi.

Mahkemenin tedbir kararı hatırlatıldı

Kararda ayrıca, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2 Eylül 2025 tarihli ara kararıyla CHP’nin İstanbul’daki ilçe ve il kongreleri seçim çalışmalarının tedbiren durdurulduğu hatırlatıldı. Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu’nun, bu karar doğrultusunda YSK’dan görüş istediği ifade edildi.

“Doğal delege” tartışmasına nokta

YSK, mahkemenin ara kararına dayanarak, kayyum heyeti ile görevden alınan yönetim ve disiplin kurulu üyelerinin olağanüstü kongrede “doğal delege” sıfatıyla oy kullanamayacaklarına hükmetti. Ayrıca, 39. Olağan İlçe Kongreleriyle seçilecek delegelerin olağanüstü kongrede delege olup olamayacağı konusunun ise ilçe seçim kurullarınca yürütülecek sürece bağlı olacağı belirtildi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555