

Kurban Bayramı’na saatler kala milyonlarca vatandaş memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek için yollara çıkmaya hazırlanırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan dikkat çeken bir uyarı geldi.
Yolun Sonu Bayram Olsun!
Bakan Yerlikaya, geçen yıl trafik kazalarında 6 bin 351 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bayram boyunca trafik kurallarına eksiksiz uyulması çağrısında bulundu.
“Bu sadece bir sayı değil, bir ailenin yıkımıdır”
Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, trafik kazalarının arkasında sadece rakamların değil, yıkılan yuvalar, yetim kalan çocuklar ve sessizleşen evlerin olduğunu belirtti. “Bu sayı sıradan bir istatistik değil. Her biri bir can, bir yuva. Telafisi imkânsız vedalar” ifadelerini kullandı.
Aşırı hız, en büyük risk
Yerlikaya’nın paylaşımında yer alan istatistiklere göre, ölümlü trafik kazalarının yüzde 47’si aşırı hız nedeniyle yaşandı. Üstelik yalnızca 1 km hız fazlası, ölümle sonuçlanan kaza riskini yüzde 4 oranında artırıyor. 2024 yılında her gün ortalama 10 vatandaş aşırı hız nedeniyle hayatını kaybetti.
“Sevdiklerimizi bayram sabahı ağlatmayalım”
Bayram sabahlarını hüzne dönüştürmemek için vatandaşlara şu uyarılarda bulunuldu:
- Asla aşırı hız yapılmamalı
- Emniyet kemeri mutlaka takılmalı
- Yorgun ve uykusuz direksiyon başına geçilmemeli
- Cep telefonu yerine gözler yolda olmalı
Personel sahaya indi, önlemler artırıldı
Özellikle otoyollarda beklenen yoğunluk öncesi emniyet ve jandarma ekipleri sahaya indi, kontroller artırıldı. Denetimlerin amacı, kazaları önleyerek herkesin bayrama sevdikleriyle sağ salim ulaşmasını sağlamak.
İçişleri Bakanlığı, tüm vatandaşlara “Yolun sonu bayram olsun” diyerek, trafik bilinci ve sabır çağrısını bir kez daha yineledi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

