

Ekim ayında açılacak yeni yasama dönemiyle birlikte “Vergide Adalet ve Reform Paketi” Meclis gündemine geliyor.
Yazlığı ve köy evi olanlar dikkat! Vergi sistemi değişiyor!
Bu paket, emlak vergilerinde köklü değişiklikler öngörüyor.
Katlamalı emlak vergisi yeniden masada
Uzun süredir tartışmalara konu olan “katlamalı emlak vergisi” düzenlemesinin yeniden ele alınması bekleniyor. Bu düzenleme yalnızca kent merkezlerindeki konut sahiplerini değil, köy evi ve yazlık sahiplerini de yakından ilgilendiriyor.
İkinci konuttan itibaren vergi artışı
Yeni sistemde ilk konut için mevcut vergi oranlarının korunması öngörülüyor. Ancak ikinci ve sonraki konutlardan alınacak emlak vergisi kademeli olarak artırılacak. Böylece şehir merkezindeki ikinci evlerin yanı sıra köylerdeki müstakil evler ve sahil bölgelerindeki yazlıklar da daha yüksek vergiye tabi olacak.
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor
Düzenlemenin yasalaşması halinde Türkiye genelinde birden fazla taşınmazı bulunan milyonlarca vatandaşın vergi yükü artacak. Uzmanlara göre bu sistem, yazlığı veya köy evi olan vatandaşları da doğrudan etkileyecek.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

