
Valiler Kararnamesi ile Çankırı’ya Sivaslı Vali atandı.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 19 ilin valisi değiştirildi, 7 ilin valisi ise vali-mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi.
Valiler Kararnamesi ile Çankırı’ya Sivaslı Vali atandı!
6 Ocak 2026 tarihli ve 2026/1 sayılı kararname Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kararname kapsamında Eğitim Dairesi Başkanı Hüseyin Çakırtaş, Çankırı Valisi olarak atandı. Yeni göreviyle birlikte mülki idarede önemli bir sorumluluk üstlenen Çakırtaş’ın, kamu yönetimi alanındaki tecrübesiyle Çankırı’da görev yapması bekleniyor.
Sivaslı ve Suşehrili olan Hüseyin Çakırtaş, memleketi Sivas’ta da sevinçle karşılanan atamalardan biri oldu. Uzun yıllardır kamu yönetiminin farklı kademelerinde görev alan Çakırtaş’ın, özellikle eğitim ve idari yapılanma konularındaki deneyimiyle dikkat çektiği ifade ediliyor.
Valiler Kararnamesi ile yapılan atamalarla birlikte birçok ilde yönetim değişikliğine gidilirken, yeni valilerin önümüzdeki günlerde görev yerlerinde mesaiye başlaması bekleniyor.
Büyük Sivas Medya Grubu olarak, Çankırı Valiliği görevine atanan Sivaslı hemşehrimiz Hüseyin Çakırtaş’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.
Valiler Kararnamesi, Hüseyin Çakırtaş, Çankırı Valisi, Sivaslı vali, Suşehri, vali atamaları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




