

İngiliz hükümeti tarafından Türkiye ve Polonya’nın güvenli seyahat listesinden çıkarılması sonrası İngiliz turistlerin Türkiye’ye olan rezervasyonlarında çok sayıda iptal yaşandı.
Türkiye'nin vaka sayısı bildirim farklılığı sonrası ilk zararı ettik!
Geçtiğimiz hafta içi İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye'nin güvenli ülkeler listesinden çıkarıldığını duyurdu. Buna göre İngiltere’ye Türkiye üzerinden seyahat edeceklerin, ülkeye girişlerinden itibaren 14 gün süreyle karantinada kalması gerekeceği belirtildi.
Türkiye’ye karşı alınan bu karar, ülkenin vaka sayısı bildirim farklılığına dayandırılarak alındı.
Türkiye’nin ilgili risk değerlendirmesinin, Avrupa Bulaşıcı Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkeziyle eşleşmediği gerekçesiyle alınan kararın ardından, seyahat sonrası karantina kuralıyla kısıtlanmak istemeyen İngiliz turistler, tatil rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.
Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, bu adımın; Tük Tabipler Birliği'nin iddialarının baz alınmasıyla Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın korona vakalarını Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi gibi uluslararası kuruluşların kullandığı tanımlardan farklı bir şekilde tanımladığını açıklamasının ardından geldiğini söyledi.
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

