Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Engelliler Haftası Dolayısıyla “Uçurtma Şenliği” Düzenlendi

Engelliler Haftası Dolayısıyla “Uçurtma Şenliği” Düzenlendi

blank
Uçurtma Şenliği
blank
Haber Merkezi

Sivas'ta, Engelliler Haftası dolayısıyla "Uçurtma Şenliği" düzenlendi.

Engelliler Haftası Dolayısıyla "Uçurtma Şenliği" Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde Osman Seçilmiş Mesire Alanı'nda düzenlenen şenliğe çok sayıda engelli çocuk, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını belirterek, "1992 yılında BM Genel Kurulunda kabul edilerek 156 ülkenin oyu ile bu hafta engellilere addedildi." dedi.

Öte yandan şenliğe katılan Vali Davut Gül ve diğer ilgililer, engelli sandalyelerine oturdu.

Konuşmanın ardından Vali Gül ve beraberindekiler, engelli bakım merkezlerinde kalan kursiyerlerin yaptığı el sanatları sergisini gezdi.

Daha sonra uçurtma şenliğine geçildi ve ilk uçurtmayı Vali Gül uçurdu.

Şenliğe katılan ve çocuklar ve vatandaşlara uçurtma malzemesi hediye edildi.

Katılımcılar uçurtmalarını uçurmak için yarıştı.

Şenliğe, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İş-Kur İl Müdürü Hikmet Canpolat, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı da katıldı. (AA)

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555