Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Türkiye’den tarihi adım! Netanyahu ve 37 İsrailli yetkili hakkında yakalama kararı!

Türkiye’den tarihi adım! Netanyahu ve 37 İsrailli yetkili hakkında yakalama kararı!

blank
İSRAİLSA
blank
Haber Merkezi

Türkiye, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü saldırılarla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı.

Türkiye’den tarihi adım! Netanyahu ve 37 İsrailli yetkili hakkında yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da bulunduğu 37 İsrailli yetkili hakkında “İnsanlığa Karşı Suçlar” ve “Soykırım” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı.

Başsavcılık, yapılan incelemeler ve toplanan deliller doğrultusunda, Gazze’de sivillere yönelik sistematik saldırıların uluslararası hukuk kapsamında savaş suçu ve insanlığa karşı suç teşkil ettiğine hükmetti. Kararda, saldırılarda kadın, çocuk ve yaşlıların hedef alınmasının, sivillerin yaşam hakkının ihlal edilmesinin ve uluslararası sözleşmelerin açık şekilde çiğnenmesinin altı çizildi.

Soruşturma kapsamında, Netanyahu’nun yanı sıra İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üst düzey askeri komutanların da aralarında bulunduğu 37 isim için tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlendi.

Türkiye’nin bu adımı, uluslararası kamuoyunda da geniş yankı uyandırırken, hukuk çevreleri kararı “uluslararası adalet açısından tarihi bir gelişme” olarak değerlendirdi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555