
TP Petrol Dağıtım AŞ'nin Antalya ve Hatay’daki akaryakıt depolarında yapılan incelemelerde büyük miktarda eksiklik tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Türkiye Petrolleri üst yönetimine operasyon! 3 yönetici tutuklandı!
1 milyar liralık akaryakıt vurgunu ortaya çıktı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) bildirilen akaryakıt miktarları ile rafinerinin verileri arasında ciddi farklar olduğu belirlendi. STAR Rafineri’nin 22–24 Ekim tarihli kayıtlarında, Hatay Dörtyol ve Antalya tesislerindeki rakamlar ile TP Petrol Dağıtım AŞ’nin beyanları arasında 18 bin 476 tonluk fark tespit edildi.
Bunun üzerine STAR Rafineri, kendisi adına faturalandırılan ürünlerin bilgisi dışında satıldığı gerekçesiyle Antalya ve Hatay Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu.
Eş zamanlı operasyon: 9 gözaltı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 Ekim’de şirketin üst yönetimi ve çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi.
Yapılan incelemelerde, firmanın Antalya deposunda 4 bin 9 ton (yaklaşık 232 milyon TL), Hatay Dörtyol’daki deposunda ise 14 bin 467 ton (yaklaşık 820 milyon TL) akaryakıtın eksik olduğu belirlendi.
3 üst düzey yönetici tutuklandı
Operasyonda TP Petrol Dağıtım AŞ’nin Genel Müdürü M.B., eski Genel Müdürü Ç.D., İkmal Müdürü H.G. ve Tesis Müdürü O.E.C. gözaltına alındı.
İstanbul’da yakalanan Ş.Z., Ş.H.Z., F.B. ve S.U., Muğla Fethiye’de gözaltına alınan H.G.K. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Genel Müdür M.B., İkmal Müdürü H.G. ve Tesis Müdürü O.E.C. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yönetim kurulu başkanı yurt dışında
Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari ve üst düzey yönetici A.Ç.Y.’nin ise yurt dışında oldukları tespit edildi.
Soruşturma, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin koordinasyonunda çok yönlü olarak sürüyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




