

ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya geldi.
Trump ve Şara Riyad’da Buluştu! 25 Yıl Sonra Tarihi Görüşme!
Görüşme, ABD ve Suriye liderlerinin yaklaşık 25 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği ilk üst düzey temas olma özelliği taşıyor.
Erdoğan ve Selman da Görüşmede Yer Aldı
Tarihi zirveye, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ev sahipliği yaparken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans yöntemiyle toplantıya katıldı. Erdoğan’ın daha önce Trump ile gerçekleştirdiği özel görüşmenin, bu buluşmanın zeminini hazırladığı belirtildi.
Barış Diplomasisinde Türkiye’nin Etkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü çok yönlü barış diplomasisinin, Trump’ın Suriye’ye uygulanan yaptırımları kaldırma kararında etkili olduğu öğrenildi. Riyad’daki görüşmede, Ortadoğu’da istikrarı sağlamaya yönelik kapsamlı bir diplomatik yol haritası da masaya yatırıldı.
İlk Kareler Paylaşıldı
Trump ve Şara’nın görüşmesinden ilk kareler uluslararası ajanslar tarafından servis edilirken, toplantıda dostane bir atmosferin hâkim olduğu dikkatlerden kaçmadı.
Trump: “Erdoğan ve Selman ile Görüşmelerim Belirleyici Oldu”
Trump, zirve sonrasında yaptığı açıklamada, “Suriye’ye uygulanan yaptırımların kaldırılması kararı; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Veliaht Prens Selman ile yaptığımız görüşmelerin sonucu” ifadelerini kullandı.
Yaptırımlar Kaldırılıyor
Trump, Riyad temaslarının ardından ABD’nin Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarının kaldırılacağını duyurdu. Bu karar, başta Ortadoğu olmak üzere uluslararası kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.
Trump-Şara görüşmesi, bölgede yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendirilirken, Türkiye'nin diplomasideki merkezi rolü bir kez daha uluslararası alanda öne çıkmış oldu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

