


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladı.
TÖMER'de 23 Nisan kutlaması
32 farklı ülkeden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen programda renkli görüntüler ortaya çıktı.
32 ülkenin öğrencileri Sivas’ta 23 Nisan coşkusunu yaşadı
TÖMER’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla düzenlenen törene katılarak 23 Nisan’ın anlamına ortak oldular. Etkinlikte öğrenciler hem kendi ülkelerine ait kültürel öğeleri sergiledi hem de Türkiye’nin çocuklara armağan ettiği bu özel günü kutladı.
Programda konuşan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Onur Balcı, “Bugün 32 farklı ülkeden öğrencilerimizle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Türkiye’nin çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günde farklı diller, farklı renkler tek ses oldu. Bu tablo, barış ve kardeşlik adına önemli bir mesajdır” dedi.
Etkinliğe katılan Kazakistanlı öğrenci Ayana Madiyar ise duygularını, “TÖMER’de bugün çok özel bir atmosfer vardı. 23 Nisan gibi sadece Türk çocuklarına özel bir bayramın olması çok kıymetli. Açıkça söylemek gerekirse Türk çocuklarını kıskandık. Ama aynı zamanda bu bayramın ne kadar büyük bir anlam taşıdığını da gördük. Türk çocuklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladık. Biz de bu mutluluğa ortak olduk” sözleriyle ifade etti.
Yabancı öğrenciler, etkinlik sonunda hep birlikte ‘23 Nisan kutlu olsun’ sloganları atarak bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Haber Merkezi / İHA
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler