Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Tipide mahsur kalan midibüsteki yolcuların yardımına köylüler koştu!

Tipide mahsur kalan midibüsteki yolcuların yardımına köylüler koştu!

vasas
Haber Ajansı - DHA

Tipide mahsur kalan midibüsteki yolcuların yardımına köylüler koştu.. Sivas’ın Ulaş ilçesi ile Altınyayla arasında etkili olan yoğun tipi ve olumsuz hava koşulları ulaşımı olumsuz etkiledi.

Tipide mahsur kalan midibüsteki yolcuların yardımına köylüler koştu!

Tipi nedeniyle kapanan yolda çok sayıda araç mahsur kalırken, yolcu taşıyan bir midibüs kara saplandı.

Son günlerde aralıklarla etkisini artıran kar yağışı ve tipi, özellikle yüksek kesimlerde hayatı durma noktasına getirdi. Ulaş–Altınyayla kara yolunda tipi nedeniyle ulaşım tamamen aksadı, yol bir süreliğine trafiğe kapandı. Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu bölgede, içinde yolcuların bulunduğu Altınyayla ilçe midibüsü ilerleyemeyerek kara saplandı.

Mahsur kalan midibüsün yardımına ise bölge halkı koştu. Kazanpınar Köyü Muhtarı İsa Oğuz ve köy sakinleri, midibüsün önünde biriken karı temizledi. Ardından halat bağlanan midibüs, traktör yardımıyla çekilerek bulunduğu yerden kurtarıldı. Yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar küreme çalışması yaparak yolu yeniden ulaşıma açtı. Yetkililer, benzer olumsuzluklara karşı sürücülerin zincir ve kış ekipmanlarıyla yola çıkmaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Sivas, Ulaş, Altınyayla, tipi, kar yağışı, mahsur, midibüs, köylüler, Karayolları

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555