

Sivas’ta vatandaşların semt pazarlarında yaşadığı şikâyetler artıyor.
Tezgahta iyi! Poşette çürük! Cumartesi pazarı..
Her hafta alışverişe çıkan birçok tüketici, tezgâhların ön kısmında sergilenen ürünlerin taze ve kaliteli göründüğünü ancak poşete doldurulan ürünlerin çoğunlukla çürük, ezik ve bozulmuş çıktığını belirtiyor.
Cumartesi pazarından domates satın alan bir vatandaş, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Tezgâhın önü çok güzeldi fakat nasıl oluyorsa poşetin içine hep kötüler geliyo. Sizden ricam denetimler artırılsın. Para verip alıyoruz, hep çöpe gidiyor.”
Vatandaşlar, özellikle gıda fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde bozuk ürünlerle karşılaşmanın bütçelerini daha da zorladığını vurgularken, yetkilileri pazarlarda denetimleri sıklaştırmaya davet ediyor.
Pazar esnafına da çağrıda bulunan tüketiciler, “Helal kazanç için dürüst satış şart” diyerek hem kalite kontrolü hem de tüketici haklarına saygının önemini hatırlatıyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler


Sadece cumartesi pazarı değil bütün pazarlar aynı. Hep çürüğü çarığı dolduruyorlar. Geri götürüp kaldırıp kafasına çalacaksın. İnsanı dinden çıkarıyorlar. Ben o yüzden artık pazara gitmiyorum. Manavlardan seçerek alıyorum.