Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • Başkan Erdoğan “Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge” Hedefi! Reis kararlı… Bitirecek..

Başkan Erdoğan “Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge” Hedefi! Reis kararlı… Bitirecek..

blank
kararlı
blank
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, insan hakları ihlallerinin sürdüğünü vurgulayarak özellikle Gazze’de yaşananlara dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye’nin hem küresel insan hakları mücadelesinde hem de terörle mücadelede kararlılıkla ilerlediğini belirtti.

Başkan Erdoğan “Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge” Hedefi! Reis kararlı... Bitirecek...

Mesajında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 77. yılına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, dünyada birçok bölgede barış ve adaletin yara aldığını ifade etti.

Gazze’de İki Devletli Çözüm Çağrısı

Gazze’deki yıkım ve can kayıplarının insan haklarının ağır şekilde ihlal edildiğinin açık göstergesi olduğunu söyleyen Erdoğan, uluslararası topluma İsrail’e yönelik baskıyı artırma çağrısında bulundu. Adil ve kalıcı barış için iki devletli çözümün hızla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

“İslam Düşmanlığına Sessiz Kalınamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ölçekte artan kültürel ırkçılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığının ciddi bir insan hakları sorunu olduğuna değinerek, buna karşı gerekli tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığını kaydetti.

“Terörsüz Bölge İdealinde Kararlıyız”

Türkiye’nin tarihsel sorumluluk ve misyonuyla tüm dünyada insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, terörle mücadelede “Terörsüz Türkiye” hedefinin ardından “Terörsüz Bölge” idealine ulaşacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının sonunda 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün başta Gazze ve Filistin olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur ve adalet getirmesi temennisinde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü, Gazze, Filistin, Terörsüz Türkiye, İnsan Hakları, Türkiye gündem

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör
blank
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555