Reklam
Reklam

Tecer Taş Kırma ve Eleme Tesisi’nde Yeni Sezon Başladı!

sezs
Haber Merkezi

Tecer Taş Kırma ve Eleme Tesisi’nde Yeni Sezon Başladı.. Sivas Belediyesi tarafından öz kaynakları güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinde maliyetleri azaltmak amacıyla kurulan Tecer Taş Kırma ve Eleme Tesisi’nde yeni sezon çalışmaları başladı.

Tecer Taş Kırma ve Eleme Tesisi’nde Yeni Sezon Başladı!

Yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesiste sezonun ilk patlatması, Belediye Başkanı Adem Uzun’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehrin en büyük taş ocağı olma özelliğini taşıyan tesiste modern teknoloji kullanılarak yıllık 1,5 milyon ton malzeme üretimi hedefleniyor. Bu kapasite sayesinde Sivas Belediyesi’nin yol yapımı, asfalt çalışmaları ve altyapı projelerinde ihtiyaç duyduğu malzemelerin önemli bir kısmını kendi imkânlarıyla üretmesi planlanıyor.

Yıllık 1,5 Milyon Ton Üretim Hedefleniyor

Tecer bölgesinde kurulan tesiste üretilecek malzemelerin özellikle asfalt, yol yapımı ve çeşitli altyapı çalışmalarında kullanılacağı belirtilirken, tesisin belediyenin dışa bağımlılığını azaltarak önemli bir ekonomik katkı sağlaması bekleniyor.

Modern üretim altyapısına sahip olan tesisin tam kapasiteyle çalışmasıyla birlikte Sivas’ta yürütülen belediye hizmetlerinin daha hızlı ve maliyet açısından daha verimli şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Başkan Uzun: Öz Kaynaklarımızla Güçleniyoruz

Tesiste incelemelerde bulunan ve sezonun ilk patlatmasını gerçekleştiren Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, yatırımın şehir için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Uzun, “25 Aralık 2025 tarihinde şehrimizin en büyük taş ocağını Tecer’de açmıştık. 2026 yılının ilk patlatmasını yaparak yeni sezonu başlatmış olduk. Bu yıl 1,5 milyon ton kapasiteli bir malzeme üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Asfalt, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanacağımız malzemeyi kendimiz üreterek belediyemizin öz kaynaklarını güçlendiriyoruz. Böylece öz kaynaklarıyla güçlenen bir belediye olduğumuzu bir kez daha ortaya koyuyoruz. Yeni sezonun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Altyapı Projelerine Büyük Katkı Sağlayacak

Sivas Belediyesi, daha önce hizmete açılan İşhan Taş Ocağı ile birlikte Tecer Taş Kırma ve Eleme Tesisi sayesinde hem maliyetleri düşürmeyi hem de şehirde yürütülen altyapı ve üstyapı projelerinde ihtiyaç duyulan malzemeyi kendi bünyesinde üretmeyi amaçlıyor.

Yetkililer, bu yatırımlar sayesinde belediyenin üretim kapasitesinin artacağını ve şehir genelinde yürütülen yol, asfalt ve altyapı çalışmalarında önemli bir ivme yakalanacağını belirtti.

sivas belediyesi, tecer taş ocağı, adem uzun, taş kırma tesisi, altyapı yatırımı

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555