Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • TBMM’nin yeni haftada gündemi yoğun! Bütçe mesaisi başlıyor!

TBMM’nin yeni haftada gündemi yoğun! Bütçe mesaisi başlıyor!

başlıy
Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni haftaya yoğun bir gündemle giriyor.

TBMM’nin yeni haftada gündemi yoğun! Bütçe mesaisi başlıyor!

Meclis Genel Kurulu’nda Karayolları Trafik Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ederken, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise 2026 yılı bütçe görüşmeleri resmen başlayacak.

Trafik cezaları gündemde

Genel Kurul’da görüşülmeye devam eden Karayolları Trafik Kanunu Teklifi, sürücüleri yakından ilgilendiriyor. Teklife göre;

  • Saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip edenler veya bu amaçla aracından inenler 180 bin lira ceza ödeyecek.
  • Drift yapanlara 140 bin lira,
  • Makas atanlara ise 90 bin lira para cezası uygulanacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte trafikte kamu güvenliğini tehdit eden eylemlere yönelik yaptırımların caydırıcı şekilde artırılması hedefleniyor.

Cevdet Yılmaz bütçe sunumunu yapacak

Yeni haftada gözler Plan ve Bütçe Komisyonu’na çevrilecek.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 23 Ekim Çarşamba günü milletvekillerine 2026 yılı bütçe sunumunu gerçekleştirecek.

Ayrıca, komisyonda Vergi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de ele alınacak. Bu düzenleme ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin etkin hale getirilmesi amaçlanıyor.

Siyasi partiler grup toplantılarını yapacak

Salı ve Çarşamba günleri Meclis’te, grubu bulunan siyasi partiler haftalık grup toplantılarını düzenleyecek.
Parti genel başkanları, gündeme ilişkin değerlendirmelerini ve mesajlarını Meclis kürsüsünden kamuoyuyla paylaşacak.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555