
TBMM’de yılın ilk mesaisi yoğun gündemle başlıyor.. Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yılın ilk haftasında yoğun bir gündemle çalışmalarına başlıyor. Genel Kurul’da hem vatandaşların günlük hayatını doğrudan etkileyecek düzenlemeler hem de sosyal haklara ilişkin önemli kanun teklifleri ele alınacak.
TBMM’de yılın ilk mesaisi yoğun gündemle başlıyor!
Meclis Genel Kurulu’nun ilk gündem maddesi Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler olacak. Hazırlanan kanun teklifiyle birlikte trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik yaptırımların artırılması hedefleniyor. Düzenlemeye göre, trafikte başka bir aracı ısrarla takip eden ya da saldırı amacıyla aracından inen sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süreyle el konulacak, araçları ise 30 gün trafikten men edilebilecek. Drift atma, makas atma ve konvoy oluşturarak trafiği tehlikeye sokan sürücüler için de benzer cezalar uygulanacak.
Yeni yasama döneminde sadece trafikle ilgili düzenlemeler değil, sosyal ve ekonomik alanları kapsayan birçok teklif de Meclis gündemine gelecek. AK Parti tarafından hazırlanması planlanan düzenlemeler arasında yüksek site aidatlarına yönelik yeni kurallar da yer alıyor. Buna göre, site yönetimlerinde aidat belirlenmeden önce yapılacak harcamalar için proje onayı alınacak. Aidat tutarlarından rahatsız olan kat malikleri ise genel kurula itiraz edebilecek.
Hazine taşınmazlarıyla ilgili bir başka düzenleme ile hak kaybı yaşayan vatandaşlara yeniden başvuru hakkı tanınması da gündemde bulunuyor. Bunun yanı sıra çalışma hayatını yakından ilgilendiren doğum izni düzenlemesi de Meclis’e sunulacak. Teklife göre, çalışan annelere tanınan 16 haftalık doğum izni 24 haftaya çıkarılacak. Eşi doğum yapan babalar için verilen 5 günlük izin ise 10 güne yükseltilecek.
TBMM’de ele alınacak bu düzenlemelerin, yeni yılın ilk günlerinde yasama faaliyetlerine hız kazandırması bekleniyor.
TBMM, Meclis gündemi, trafik cezaları, site aidatları, doğum izni, kanun teklifi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




