Reklam
Reklam

TBMM Başkanlık seçimi 2. tura kaldı!

blank
turas
blank
Haber Ajansı - DHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni başkanı belirlemek üzere yapılan oylamada hiçbir aday, seçilmek için gerekli olan 400 oyu alamadı.

TBMM Başkanlık seçimi 2. tura kaldı!

Meclis Başkanlığı için yarışan 5 aday da ilk turda gereken nitelikli çoğunluğu sağlayamayınca seçim, ikinci tura kaldı.

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen oylamada, 600 milletvekilinden en az 400'ünün oyunu almak gerekiyor. Ancak ilk turda bu sayı hiçbir aday tarafından yakalanamadı. Seçim, TBMM İçtüzüğü gereği ikinci turda devam edecek. İkinci turda da 400 oy aranacak, yine sonuç alınamazsa üçüncü tura geçilecek. Üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy yeterli olacak.

Başkanlık yarışında ikinci turun sonucu merakla beklenirken, kulislerde partiler arası pazarlıklar ve olası destek arayışları hız kazandı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555