Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • “Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım Kampanyası”

“Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım Kampanyası”


yardım kampanyası
x - Büyük Sivas

Sivas Valiliğince, "Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım Kampanyası" başlatıldığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü bölgede yerleşim birimlerinde yaşayan yaklaşık 1 milyon nüfusun dışında, kamplarda ve toplama alanlarındaki çadır kentlerde kalan yaklaşık 250 bin kişinin bulunduğu belirtildi.

Yardım Kampanyası

Bu nedenle bölge halkının, başta gıda olmak üzere yardım malzemelerine ihtiyaç duyduğu vurgulanan açıklamada, "Sivas Valiliği olarak bölgedeki insanların acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek amacıyla il genelinde ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmıştır. Ayni yardımlar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli olarak toplanacak, gıda ve hijyen paketlerinin içeriği daha önce basın aracılığıyla duyurulmuştu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının Ziraat Bankası Sivas Merkez Şubesi nezdinde Sivas Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adına açılan "Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım" hesabına bağışta bulunabilecekleri kaydedildi.(AA)

Sivas Haberleri için tıklayınız.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555