

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında dev derbi heyecanı yaşanacak.
Süper Lig'de derbi zamanı! Beşiktaş - Galatasaray maçının muhtemel 11’leri belli oldu!
Beşiktaş, Tüpraş Stadı’nda lider Galatasaray’ı konuk edecek. Mücadele saat 20.30’da başlayacak.
Karşılaşmayı Yasin Kol yönetecek. Yardımcılıklarını Bora Özkara ve Samet Çiçek üstlenecek. Dördüncü hakem olarak ise Çağdaş Altay görev alacak. Büyük mücadele beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
Beşiktaş'ta dört eksik
Ev sahibi Beşiktaş’ta zorlu derbi öncesi dört futbolcu kadroda yer alamayacak. Felix Uduokhai ve Emrecan Terzi sakatlıkları nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak. Necip Uysal ve Bakhtiyor Zaynutdinov da bireysel çalışmalarını sürdürdükleri için kadroya alınmadı.
Ayrıca siyah-beyazlı ekipte kaleciler Mert Günok ve Ersin Destanoğlu ile Emirhan Topçu, Ciro Immobile ve Semih Kılıçsoy sarı kart ceza sınırında. Bu oyuncular derbide kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek.
Solskjaer ilk derbi sınavında
Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, siyah-beyazlı ekibin başında ilk derbi heyecanını yaşayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao karşısında çıktığı ilk maçtan bu yana 11 karşılaşmaya çıkan Norveçli teknik adam, 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.
Galatasaray’da eksik yok, Jakobs’un durumu belirsiz
Lider Galatasaray, derbiye tam kadro hazırlanıyor. Uzun süredir sakat olan Senegalli sol bek Ismail Jakobs iyileşse de kondisyon eksikliği nedeniyle kadroda yer alması beklenmiyor. Cezaları nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen Ahmed Kutucu ve Günay Güvenç ise kadroya döndü.
Davinson Sanchez’in milli takımda yaşadığı kafa travmasının ardından oynayıp oynamayacağı maç saatinde netlik kazanacak. Victor Osimhen, Kaan Ayhan, Yunus Akgün ve Roland Sallai ise sağlık sorunlarını atlatarak kadroda yer alabilecek.
Galatasaray’da Victor Osimhen ve Roland Sallai, kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular kart görmeleri halinde 31. haftadaki Samsunspor maçında forma giyemeyecek.
Tarihi rekabet: 358. randevu
Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerindeki 358. resmi randevuya çıkıyor. Daha önce oynanan 357 maçta Galatasaray 128, Beşiktaş 115 kez kazandı. 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray 498 gol atarken, Beşiktaş rakibine 470 golle karşılık verdi.
Muhtemel 11’ler:
Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Emirhan, Masuaku, Oxlade-Chamberlain (Amir), Gedson, Rashica, Mario, Rafa Silva, Immobile
Galatasaray: Muslera, Frankowski, Davinson, Abdülkerim, Eren, Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper, Yunus, Morata, Osimhen
(Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

