

Sivas’ta genç bir kızın akıllı durak kabininin üzerine çizim yapması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Sosyal medyada linç edildi!
Bazı kullanıcılar tarafından eleştirilen genç, yeteneğiyle Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un dikkatini çekti. Başkan Uzun, genç kızı makamında kabul ederek hem tebrik etti hem de genç yeteneklerin kendilerini ifade edebilecekleri alanlar oluşturulacağını duyurdu.
“Gençlerimizin yeteneklerini destekleyeceğiz”
Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta lise öğrencisi Buğlem, grafiti tarzında bir çizim yaparken güvenlik kameralarına yansımıştı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine bazı kullanıcılar durumu eleştirirken, Başkan Uzun olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı.
Genç kızla görüşen Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, “Genç, yetenekli bir kardeşimizle tanıştık. İsmi Buğlem. Dün akıllı durağımızın arka kısmına yaptığı grafik çizimiyle dikkat çekti. Bu durum bize gösterdi ki gençlerimizde büyük bir yetenek var, ancak bu yeteneklerini sergileyebilecekleri doğru alanlara ihtiyaç duyuyorlar. Sivas Belediyesi olarak bu ihtiyaca kayıtsız kalamayız,” dedi.
“İlk çizimi Buğlem yapacak”
Uzun, Buğlem’in önerilerini de dikkate aldıklarını belirterek, “Kendisine hangi yüzeylerin çizim için uygun olduğunu sordum. Metal, kaygan ve temizliği kolay bir yüzey önerdi. Şimdi belirli parklarda çizim yapılabilecek özel alanlar oluşturacağız. Böylece gençlerimiz hem sanatsal üretimlerini ortaya koyabilecek hem de şehir estetiğine katkı sağlayacaklar. Hatta ilk çizimi de Buğlem’e yaptıracağım,” ifadelerini kullandı.
“Hem özür diledi hem teşekkür etti”
Başkan Uzun, görüşmede gençlerin sanatsal ifade alanlarına dair beklentilerini de dinlediklerini belirtti. Kamusal alanlara izinsiz müdahalenin doğru bir davranış olmadığını ancak yetenekli gençlerin yönlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Buğlem ise yaptığı açıklamada, “Başkanımızdan özür diledim ama beni kırmadı, teşekkür etti. Artık doğru yerlerde çizim yapmak istiyorum. Diğer gençler de lütfen kamusal alanlara zarar vermesin,” dedi.
Sosyal medyada başlayan olay, Başkan Uzun’un desteğiyle gençlerin yeteneklerinin fark edilip desteklendiği bir hikâyeye dönüştü.
Sivas’ta genç bir kızın akıllı durak kabininin üzerine çizim yapması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. #sivas #sondakika pic.twitter.com/RTxx3lk68x
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) October 21, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

