
Sivas’ta Yağışlar Bolluk Getirdi.. Sivas’ta geçtiğimiz yıllarda etkili olan kuraklık nedeniyle göllerin kuruma noktasına gelmesi ve su seviyelerinin ciddi şekilde düşmesi endişe yaratmıştı.
Sivas’ta Yağışlar Bolluk Getirdi! Göller Doldu Taştı! Tarım Arazileri Su Altında Kaldı!
Ancak bu yıl kış aylarında etkili olan yoğun kar yağışı ve ardından gelen yağmurlar, bölgede su seviyelerini önemli ölçüde artırdı.
Karların erimesiyle birlikte göller adeta dolup taşarken, bazı tarım arazileri de su altında kaldı. Eriyen kar sularının etkisiyle tarım alanlarında irili ufaklı göletler oluştu. Ortaya çıkan bu görüntüler havadan da görüntülenerek bölgedeki su bolluğunu gözler önüne serdi.
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle hem tarımsal sulama hem de içme suyu konusunda endişelerin arttığı Sivas’ta bu yılki yağışlar çiftçilere umut verdi. Yağışların ardından göllerin dolması ve yer altı su kaynaklarının beslenmesi, tarım açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Bölgede yaşayan bir vatandaş ise bu yıl yağışların oldukça fazla olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl mevsimler kurak geçtiği için su sıkıntıları yaşadık. Bu yıl Rabbim bereketini esirgemedi. Kar ve yağmur yağışları oldu. Göllerin dolup taştığı gibi araziler de doldu taştı ve göle döndü” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, yağışların su kaynaklarına önemli katkı sağladığını belirtirken, bazı tarım arazilerinde oluşan su birikintilerinin ise ilerleyen günlerde çekilmesinin beklendiğini ifade ediyor.
Sivas, yağış, göller, tarım arazileri, kuraklık
Sivas'ta geçtiğimiz yıllarda etkili olan yoğun kuraklık tarımsal sulamadan içme suyu ihtiyacının karşılanmasına kadar birçok alanda endişelere neden olurken, bu yıl yağan yoğun kar ve yağmurların ardından endişe yerini bolluğa bıraktı.
Geçtiğimiz yıllarda birçok göl tamamen… pic.twitter.com/ENtWeck4TN— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) March 16, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




