



Sivas’ta Ulaş-Kangal kara yolu Yağdonduran mevkisinde inşası devam eden Yağdonduran Tüneli'nde son rötuşlar yapılıyor.
Sivas’ta Yağdonduran çilesi sona erecek!
2 tüp şeklinde yapımı devam eden 1567 metre uzunluğundaki tünel Kangal ile Ulaş arasındaki mesafeyi 1,5 kilometre düşürecek.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim’de projenin hizmete açılmasıyla birlikte sürücüler zorlu kış şartlarından etkilenmeden konforlu ulaşım imkanına kavuşacak. Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, tünelde incelemelerde bulundu. Karayolları Şefi Can Hasdemir'den bilgi alan Aykaç, tünelden araçla geçti.
Aykaç, yaptığı açıklamada; “Sivas-Malatya karayolunda yapımı tamamlanmak üzere olan ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak Yağdonduran Tünelinde incelemelerde bulunduk. Açıldığında bölgemize ve Kangallı hemşehrilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu güzide eserin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi. (İHA)
Büyük Sivas Haber– Sivas Haberler – Sivas Gazeteleri
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler
Sivas Doğanşar koylisar yolu 22 yıldır (27) km lik yolun 7 .km yapıldı 20 km kaldı 3 tane firma şantiye kurdu sonra yarıda bırakıp gitti Sivas Güzide Doğanşar ilçesi adete çıkmaz ak karadenize gidemiyon hükümet onca söze rağmen Habib soluk bu yolu zaraya kaydırdı Doğanşar yöresine ve işçesine hainlik yaptı Akdeniz Karadeniz yolu tarh itibariyle bırdan çizilmiş çünki ulaşım daha kısa her seçimde iktidara büyük oy çıkmasına rağmen Doğanşara hile yapıldı Yöre insanı olarak bu yolun yapılmasını talep ediyoruz.