
Sivas'ta uçurumun kıyısındaki türbede Ramazan yoğunluğu.. Sivas’ta uçurumun kıyısında yer alan Yukarı Tekke Camisi ile Abdulvahabi Gazi Hazretleri’nin türbesi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.
Sivas'ta uçurumun kıyısındaki türbede Ramazan yoğunluğu!
Manevi atmosferi yaşamak isteyen vatandaşlar, hem ibadet etmek hem de türbeyi ziyaret ederek dua etmek için bölgeye yoğun ilgi gösterdi.
Cuma namazında cami doldu, türbede ziyaretçi yoğunluğu yaşandı
Ramazan ayının huzur ve bereketini paylaşmak isteyen vatandaşlar, Cuma namazını eda etmek ve Abdulvahabi Gazi Hazretleri ile şehzadelerin kabirlerini ziyaret etmek amacıyla Yukarı Tekke’ye geldi. Namaz saatinde caminin tamamen dolduğu gözlenirken, türbe içerisinde yer alan sandukaların başında da yoğunluk oluştu.
Ziyaretçilerden Arif Hikmet Koçtürk, bölgenin Sivas için önemli bir manevi merkez olduğunu belirterek her fırsatta türbeye gelmeye çalıştığını ifade etti. Koçtürk, Cuma namazı ve dua sonrası yaşadığı huzurun kendisi için anlamlı olduğunu dile getirdi.
Ramazan ayında evliya ziyaretlerinin önemine dikkat çeken Kadriye Sarıkaya ise Abdulvahabi Gazi Hazretleri’nin Sivas’ın manevi simgelerinden biri olduğunu söyledi. Sarıkaya, özellikle Ramazan döneminde türbeyi ziyaret ederek dua etmenin kendileri için önemli bir gelenek olduğunu belirtti.
Abdulvahabi Gazi Hazretleri kimdir
Abdulvahabi Gazi’nin Emeviler döneminde yaşamış bir komutan olduğu ve İslam kuvvetleriyle Anadolu seferlerine katıldığı biliniyor. Tarih kaynaklarında 731 yılında şehit düştüğü belirtilen Abdulvahabi Gazi’nin Battal Gazi ve Ahmet Turan Gazi ile birlikte mücadele ettiği aktarılıyor.
Rivayetlere göre Soğuk Çermik yakınlarında gerçekleşen bir savaşta şehit olan Abdulvahabi Gazi’nin naaşı sel sularına kapılarak kayboldu. Daha sonra görülen bir rüya üzerine bedeninin bulunarak Yukarı Tekke’de uçurumun kenarına defnedildiği anlatılıyor.
Sivas’ın önemli ziyaret noktalarından biri olan Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Türbesi, özellikle Ramazan ayında vatandaşların ibadet, ziyaret ve dua için tercih ettiği mekânlar arasında yer almaya devam ediyor.
Yukarı Tekke, Abdulvahabi Gazi, Sivas türbe, Ramazan ziyareti, manevi ziyaret
Sivas'ta uçurumun kıyısında bulunan Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Hazretlerinin türbesinde Ramazan yoğunluğu yaşanıyor. #sivas #sondakika #ramazan #türbe pic.twitter.com/mPUzInxEfZ
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) February 27, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




