

Turizm Haftası kapsamında Sivas’ta ilk etkinlik Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen “Bozkırda Yükselen Tarih: Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası” konulu sergi açılışıyla başladı.
Sivas'ta Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı!
Programa, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, turizmin sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını belirterek, “Turizm, kültürlerin buluştuğu, medeniyetimizin izlerini taşıyan değerlerimizin tanıtımına imkân sunan, tarihimizin ve doğamızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan güçlü bir köprüdür” dedi.
Sivas’ın köklü tarihine dikkat çeken Vali Şimşek, “Kadim şehrimiz Sivas; Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar tarihe yön vermiş eşsiz bir mirasa sahiptir. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan eserlerimiz başta olmak üzere doğal güzelliklerimiz ve kültürel zenginliklerimizle büyük bir turizm potansiyeline sahibiz” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında ayrıca Prof. Dr. Erdal Eser, Prof. Dr. Erkan Sağlık ve Doç. Dr. Mustafa Işkın’ın katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Akademisyenler, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın mimari özellikleri, tarihî önemi ve sanat değeri üzerine kapsamlı bilgiler sundu.
Turizm Haftası etkinliklerinin hafta boyunca çeşitli söyleşiler, sergiler ve tanıtım faaliyetleriyle devam edeceği belirtildi.
(Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

